Sortir De L’Armari

Sortir de l’armari, la gran expressió que anem arrossegant les persones del col·lectiu LGBTI+.
Aquest constant simbolisme de socialització ens està donant molta informació que no podem passar per alt.

T’has plantejat mai què hi ha dins l’armari? Tot i que la resposta més lògica seria, roba, per a les persones LGBTI+ són imposicions, prejudicis i estigmes.

Sortir de l’armari implica que hi estem tancades, però no ens hem tancat nosaltres. No hem vist l’armari i ens hi hem ficat dins. Aquest armari ha estat imposat i d’aquesta imposició sorgeix la necessitat de trencar amb l’armari. No volem sortir constantment d’aquest, perquè això implica que a la feina, al bar, a casa, a la classe de ioga, sortint de festa, a qualsevol lloc i en qualsevol moment on s’estableixi una socialització hem de verbalitzar la nostra orientació sexual, la nostra identitat de gènere o justificar la nostra expressió de gènere. No hem de donar explicacions de la nostra existència.

Perquè hi hagi un canvi de paradigma i trenquem amb aquest armari, tots hem de participar en la desconstrucció d’aquest i construir-nos col·lectivament en una individualitat sense estigmes, sense prejudicis, sense patiments, ple d’amor i empatia.

Encara que no siguis LGBTI+, has de participar en aquesta desconstrucció, però no es tracta de ser normals, de ser normatives, sinó de trencar amb un concepte que oprimeix i garantir un espai segur per a la vida de les persones. Ser conscient de la violència que s’exerceix, deixar de reproduir-la i limitar que els altres la reprodueixin.